IFK Björkö

Referat: Tuve IF - IFK Björkö

Tuve IF – IFK Björkö (2-4)
Björkös mål gjordes av: 1:a halvlek 0-1 (6min) Erik Alexandersson,
2:a halvlek 2-2 (12min) Gustav Engström, 2-3 (23min) Johan Åstrand, 2-4 (26min) Gustav Engström.
-
Detta var en match som nästan innehöll allt både i positiv och negativ bemärkelse.
Kanonspel med 1-2 tillslag och massor av målchanser, helt värdelöst spel och dålig markering, vilja och upphämtning underläge 2-1 i halvlek, dåligt spel i slutet av första halvlek, 3 gula kort varav ett pga svordom samt ett massivt tryck mot Tuves mål i den andra halvleken med flera tjusiga spelkombinationer.
Det räcker nästan att skriva detta som matchreferat, men jag skall utveckla det lite till.
-
Matchen startar och de första 20 minuterna bjuder vi på riktigt skönspel med upprullningar och passningar i den högre skolan och vi hade flera vassa målchanser (4min) Marcus fritt läge men målvakten räddar.
(6min) En riktig delikatess, Johan Åstrand på vänsterkanten passar ut till Johan Forseström som på ett tillslag passar vidare till Nils Andrén som väggspelar med Johan F igen och Johan slår ett väl avvägt inlägg/genomskärare till Erik Alexandersson som dundrar in bollen i nättaket (via ribban tror jag). 0-1 och det såg fantastiskt bra ut spelmässigt ända fram till den 23 minuten, då gör vi några byten och spelet kommer helt av sig, vart tog löpningarna vägen och offerviljan. Tuvespelarna tog helt plötsligt över en del av spelet och lyckades komma i några snabba spelvändningar och på våran vänsterkant läckte det ett par gånger. 1-1 (35min) och 2-1 (38min) William chanslös i målet och försvarsarbetet läckte som ett såll och det hände absolut ingenting i anfallsväg, stillastående och felaktiga passningar samt bristfällig markering.
-
2.a halvlek och startelvan fick inleda matchen igen, vi var tvungna att rycka upp oss spelmässigt igen.
Nu tog vi över spelet mer och mer och vi började känna igen det fina passningsspelet.
2-2 (12min) Gustav Engström trycker in bollen efter det att vi pressat på ordentligt mot Tuves mål.
2-3 (23min) Johan Åstrand nickar snyggt in bollen efter en väl avvägd hörna från Johan Forseström.
2-4 (26min) Emil Mattsson slår en av sina underbara långpassningar ut till Johan Forseström på vänsterkanten och Johans inlägg hittar Gustav huvud och han nickar snyggt in segermålet.
Vi gör 4 mål i en svängig match där vi trots allt är det bättre laget, men vad målchanser vi sumpar under matchens gång, detta måste vi träna mer på, vi missar alldeles för många målchanser för att det skall vara godkänt, mot tuffare motstånd blir detta avgörande att man verkligen sätter sina lägen.
-
Summering ändå godkänt och det var väl bara de sista 15 minuterna i första halvlek som var under all kritik, med markeringsmissar och allmänt dåligt spel.
Vi börjar nu även med lite småutmärkelser för varje match.
Matchens lirare: Erik Alexandersson stabilt och säkert spel i hela matchen
Matchens mål: Gustav Engströms nick
Matchens assistkung: Johan Forseström 3 assist
Matchens överraskning: Johan Åstrand som lyfter sig spelmässigt
Matchens stabilaste: Robin Andersson styr backlinjen
Matchens sämsta: Gustav Engströms gula kort, (inte svära).